divendres, 13 d’abril de 2018

12.04.18

ICV-EUiA Sant Feliu s'oposa al fet que el dret de protesta de la ciutadania es continuï posant en qüestió i refusa la via judicial i policial per resoldre conflictes polítics

ICV-EUIA vol manifestar el seu clar rebuig, a que es continuï insistint en la via judicial i policial per limitar i atacar el dret a la mobilització política.


Davant de les detencions i citacions judicials a persones vinculades als CDR de la nostra comarca, entre les que hi ha un ciutadà de Sant Feliu citat per participar en mobilitzacions polítiques; ICV-EUIA vol manifestar el seu clar rebuig, a que es continuï insistint en la via judicial i policial per limitar i atacar el dret a la mobilització política.
Ens oposem al que entenem que és un atac als drets i les llibertats de la ciutadania. El dret de protesta és un dret democràtic bàsic, i l’intent de criminalitzar-lo és un nou exemple de la regressió i retallades de llibertats que s’estan produnit a l'Estat Espanyol, de la mà del PP. A més, per a la coalició d’esquerres, no té sentit atribuir delictes de rebel·lió o terrorisme a aquestes mobilitzacions, fet que al mateix temps comporta una banalització en l’ús de l’acusació de terrorisme, quan no ho és.
Finalment ICV-EUIA insisteix en la necessitat de diàleg i amplis consensos polítics per resoldre la situació actual, que situïn en la política la sortida a un conflicte que no és en cap cas judicial; i reclama de manera contundent el cessament de la persecució i l'alliberament immediat de les persones retigudes o empresonades per raons polítiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada