dimarts, 7 de juliol de 2015

Crònica del Ple de Constitució de l'Ajuntament de Sant Feliu. 3 de juliol de 2015

En una cerimònia austera i molt concorreguda, la ciutadania va esdevenir la principal protagonista, amb gestos d'aprovació, desaprovació o indiferència a cada pas que anava avançant el Ple més cerimonial del mandat. Per primer cop, el Ple de Constitució del Consistori va tenir lloc a l'auditori del Palau Falguera, precisament per poder encabir molt més públic que a la Sala de Plens. Signes dels nous temps i d'una creixent voluntat popular de participació als assumptes públics que ningú no haurà d'obviar.

Per segona vegada, el passat divendres 3 de juliol, un membre de EUiA va prendre possessió de l'acta de regidor al Ple de Constitució del l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Tercera vegada en total, i en aquest cas, al desè Ple de Constitució de l'Ajuntament de Sant Feliu, d'ençà el final de la dictadura. 

La fórmula consensuada per EUiA per a la promesa del regidor de la formació roja, va tenir una resposta sonora i immediata, en forma d'aplaudiments d'aprovació per una part del públic, com es pot veure al vídeo adjunt, extracte d'una filmació de na Elsa Pineda. Les paraules emprades per en Manuel Leiva van ser aquestes:
"En la meva condició de comunista, republicano y catalán, per imperatiu legal prometo."

foto: Sergi Costa
Un cop els regidors i regidores van prendre possessió, el nostre company Jordi San José, va ser triat, per segona vegada, Alcalde de Sant Feliu, per 10 vots a favor i 9 vots en blanc. Ciutadans va presentar el seu propi candidat, que va obtenir els dos vots del seu grup.
És la novena vegada que un membre de ICV-EUiA o el PSUC, ha assolit aquesta condició.


Subratllar la renúncia prèvia de la número dos de la candidatura de Veïns per Sant Feliu, que el portaveu de facto del seu grup va passar per alt i va eludir explicar. Contradicció palmària amb la transparència que propugna aquest grup, ja al primer Ple del mandat.

Discursos previsibles per part de la majoria de grups municipals per a l'ocasió, a manca de la configuració definitiva dels grups mateixos i del cartipàs municipal, programada pel al proper 16 de juliol.

Entre aquests, però, sobresurt una sorprenent afirmació d'ERC al seu torn, subordinant obertament la qüestió social a la nacional "...no s'és d'esquerres si no es creu en la independència...", sobretot després de compartir la fórmula de promesa del càrrec amb CDC.

El clima de concòrdia i mà estesa a la resta de grups, va surar als discursos dels grups que van donar suport al nou Alcalde, PSC i ICV-EUiA.

A un discurs marcat pel paper protagonista dels valors de l'honestedat, la responsabilitat i la valentia en la política, la nostra companya Lidia Muñoz també va destacar la temporalitat inherent als càrrecs públics. Cal posar en valor les paraules de Rosa Luxemburg que, com a colofó, va utilitzar per tancar el discurs en nom del nostre grup: "Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents, i totalment lliures".

Com a fites destacades de la tarda, el discurs d'investidura d'en Jordi San José, un cop va tornar a ser reelegit Alcalde, amb un marcat caràcter d'agraïment i molt emocional en algunes fases, i l'anunci de la seva voluntat de no concórrer a les properes eleccions de 2019 encapçalant cap llista electoral.

Gairebé dues hores de Ple que, vint dies més tard del previst, es va desenvolupar en un clima d'absoluta convivència i respecte democràtics i que va concloure, entre felicitacions, amb les fotos de rigor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada